Σχεδιάζοντας την κουζίνα σας
Για να δημιουργήσετε μια καλά οργανωμένη, λειτουργική κουζίνα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τη διάταξη της κουζίνας που θέλετε.

Κουζίνα μου
Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Η χρήση του χώρου εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και τον τρόπο ζωής σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το στυλ κουζίνας που θέλετε και να σκεφτείτε τι θα χρησιμοποιήσετε για την κουζίνα σας, πόσο διαθέσιμος χώρος έχετε και ποιο είδος διάταξης θα θέλατε.

Εκτός από το μαγείρεμα στην κουζίνα σας, μπορεί να θέλετε να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε ή να εργαστείτε. Είναι επίσης πιθανό να είναι ένας χώρος όπου διεξάγονται οικιακές εργασίες όπως πλύσιμο και καθαρισμός.

Μια καθιερωμένη μέθοδος σχεδιασμού μιας κουζίνας είναι η έννοια του «τριγώνου εργασίας». Ο χώρος μαγειρέματος, η ψύξη και ο νεροχύτης είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τρίγωνο για να δημιουργήσουν τον βέλτιστο χώρο εργασίας. Αυτό μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω ώστε να περιλαμβάνει μια περιοχή παρασκευής τροφίμων.

Εδώ είναι τέσσερις διατάξεις κουζίνας που πρέπει να θυμάστε κατά τον προγραμματισμό της κουζίνας σας:

Γραμμικός-ευθεία
Ένα συμπαγές δωμάτιο που απαιτεί τη χρήση χώρου για μεγιστοποίηση με αποτελεσματικό σχεδιασμό. Οι εξαιρετικά ψηλές μονάδες μπορούν να παρέχουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Σε σχήμα L-Γ
Ένα δωμάτιο με άφθονο τοίχο, βάση και γωνιακό αποθηκευτικό χώρο και χώρος για ράφια πλακών. Μπορεί να διαθέτει μεγάλο χώρο μαγειρέματος και μονάδα νησιού.

 

Σχήματος U-Π
Ένα δωμάτιο με άφθονο χώρο εργασίας και αποθηκευτικό χώρο. Χρησιμοποιήστε μονάδες πύργων για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο σας, ενώ οι μονάδες από γυάλινα τοιχώματα εμποδίζουν το δωμάτιο να αισθάνεται κλειστό.

–ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΕΥΘΕΙΑ-Γ-Π   –γράψτε τις διαστάσεις–  φωτογραφείστε και αποστολή στο info@kitchen-style.gr   ή καλέστε μας στο 210-400202

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ 210 4000 202