Blog

Επαγγελματικές συμβουλές: Σχεδιάζοντας την κουζίνα των ονείρων σας

Επαγγελματικές συμβουλές: Σχεδιάζοντας την κουζίνα των ονείρων σας

 

Είτε πρόκειται για νέα κατασκευή είτε για ανακαίνιση, ο σχεδιασμός της νέας κουζίνας σας είναι ένα απαιτιτικό έργο. Λοιπόν από πού να ξεκινήσετε; Συγκεντρώσαμε μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές μας, για να σας βοηθήσουμε να λάβετε υπόψη όλα τα βασικά σχεδιαστικά και λειτουργικά στοιχεία που πρέπει να συμμετάσχουν στη δημιουργία οποιασδήποτε όμορφης και πρακτικής κουζίνας των ονείρων σας.

Σκεφτείτε τη νέα σας κουζίνα ως την καρδιά του σπιτιού σας, αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο όπου δημιουργούνται αναμνήσεις, το μέρος για να χαλαρώσετε, να είστε δημιουργικοί και πολλά άλλα.

Μια εξαιρετική ερώτηση εκκίνησης όταν προσεγγίζετε το σχεδιασμό της νέας σας κουζίνας θα πρέπει φυσικά να είναι: πώς θέλετε να νιώθετε όταν περπατάτε στο χώρο; Επιδιώκετε έναν χώρο ηρεμίας ή έναν πιο δυναμικό; Σκεφτείτε ποια συναισθήματα θα θέλατε να προκαλέσετε. Κάνοντας αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, μπορείτε ήδη να αρχίσετε να περιορίζετε τις επιλογές χρωμάτων και υλικών: μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα ή υφή θα σας βοηθήσει να αναδημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που αναζητάτε.

 

ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ:

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι το παν όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο. Ποιο είναι το πρώτο στοιχείο που θα τραβήξει την προσοχή σας/των καλεσμένων σας όταν μπείτε στην κουζίνα σας; Βρείτε και επιλέξτε ένα κύριο σημείο εστίασης για το χώρο: η ροή της κυκλοφορίας θα πρέπει να περιστρέφεται οργανικά γύρω από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού σας.

Σκεφτείτε τη ροή εργασίας σας. Ποιες είναι οι μαγειρικές σας συνήθειες, ποιες συσκευές, σκεύη και ντουλάπια χρησιμοποιείτε περισσότερο όταν προετοιμάζετε και καθαρίζετε το γεύμα σας; Καταγράψτε τις συνήθειές σας για να βοηθήσετε τον προγραμματιστή της κουζίνας σας να κάνει τη ροή εργασίας αποτελεσματική.

Εάν έχετε αναλάβει μια ανακαίνιση σπιτιού, σκεφτείτε πρακτικές προσθήκες και αναβαθμίσεις που θα αυξήσουν τη συνολική αξία του σπιτιού σας και θα κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ καινοτομίας και διαχρονικών λύσεων είναι το κλειδί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον προϋπολογισμό σας.

Όταν πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός νέου χώρου, το κλειδί είναι η παρατήρηση. Εάν θέλετε να βρείτε τις καλύτερες λύσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε προσεκτικά πώς εσείς και η οικογένειά σας χρησιμοποιείτε την τρέχουσα κουζίνα σας. Ποιες είναι οι ροές από πρακτική άποψη; Τι σας αρέσει απόλυτα στον χώρο;

 

Ας εμβαθύνουμε σε πιο συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΤΟ ΣΤΥΛ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ VS ΣΥΓΧΡΟΝΟ

Εισάγετε έναν συνδυασμό κλασικού και νέου στο έργο σας. Ορισμένα υλικά και σχέδια απλά δεν γερνούν. Τα διαχρονικά σχέδια που έμοιαζαν απίστευτα πριν από 20 χρόνια θα εξακολουθούν να είναι 20 χρόνια στο μέλλον.

Όταν σχεδιάζετε έναν μοντέρνο χώρο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του νέου και του κλασικού στην αισθητική σας, ώστε να μην ακολουθείτε μόνο τις τάσεις που μπορεί να χρονολογούνται για λιγα χρονια.

Τα μοντέρνα σχέδια είναι καλύτερα όταν εγχέονται με ζεστές αποχρώσεις. Σε μια κουζίνα, για παράδειγμα, μπορείτε να συμβάλετε στη δημιουργία ενός αρμονικού χώρου φέρνοντας ζεστές λεπτομέρειες (π.χ. ορείχαλκο σε αντίθεση με τον ανοξείδωτο χάλυβα) και πινελιές από οργανικό ξύλο. Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα πρόσφατων έργων όπου έχουμε εφαρμόσει αυτήν τη δυνατότητα σχεδίασης.

Ενσωματώστε φυσικά υλικά όποτε είναι δυνατόν. Πέτρινοι πάγκοι εργασίας, δερμάτινες λαβές, ξύλινα ανοιχτά ράφια ή αξεσουάρ και έξυπνα ανακατεμένα μεταλλικά φινιρίσματα θα προσθέσουν αμέσως διάσταση και υφή σε κάθε σύγχρονη εμφάνιση. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους προμηθευτές του κλάδου και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα τέλεια υλικά για κάθε σχέδιο που θέλετε να επιτύχετε.

Για να διατηρήσετε τη μοντέρνα εμφάνισή σας όσο πιο κομψή γίνεται, επιλέξτε ένα χρώμα/φινίρισμα νεροχύτη που εξαφανίζεται στον πάγκο. Συνήθως είναι δυνατό να ταιριάξετε το χρώμα του νεροχύτη σας πολύ κοντά στον πάγκο σας.

Τα συστήματα χωρίς λαβή είναι πολύ μοντέρνα στις μέρες μας. Η επιτυχία τους δεν οφείλεται μόνο στην πρόσθετη αρχιτεκτονική εμφάνιση που μπορούν να δώσουν στην κουζίνα σας, αλλά και επειδή επιτρέπουν έξυπνους και πρακτικούς μηχανισμούς ανοίγματος. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από ένα απλό άνοιγμα/κλείσιμο πόρτας ή συρταριών. Αυτά είναι ιδιαίτερα βολικά για τα συρτάρια ή τα συρτάρια στα οποία χρειάζεστε συνεχή πρόσβαση όταν μαγειρεύετε.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΟΥ

Τα ντουλάπια πρέπει να είναι ο νέος καλύτερος φίλος στην κουζίνα σας. Εάν θέλετε ο νέος σας χώρος να είναι εύκολος στη χρήση και εργονομικός, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μονάδες βάσης με συρτάρια πάνω από πόρτες και ράφια. Γιατί; Απλώς, ένα συρτάρι σάς παρέχει πλήρη και εύκολη ορατότητα του εσωτερικού και διευκολύνει την πρόσβαση σε όλα τα περιεχόμενα χωρίς να χρειάζεται να λυγίσετε ή να βγάλετε ό,τι υπάρχει στο μπροστινό μέρος για να φτάσετε τα πράγματά σας στο πίσω μέρος.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: μην υποτιμάτε ποτέ την πρακτικότητα ενός συρταριού για να αποθηκεύετε κατσαρόλες και τηγάνια, πιάτα και μπολ. Εξοπλίστε τα συρτάρια των βαθιών ταψιών με ένα διαχωριστικό στο πίσω μέρος για να αποθηκεύετε τακτικά τα καπάκια.

TOP TIP 2: προσθέστε ένα εσωτερικό συρτάρι για μαχαιροπίρουνα και μικρά αξεσουάρ.

Εξοπλίστε τα ντουλάπια κρεμαστά του τοίχου σας, με συστήματα ανύψωσης αντί για κανονικές αρθρωτές πόρτες. Οι μηχανισμοί ανύψωσής τους επιτρέπουν την ευκολότερη πρόσβαση και το μπροστινό πάνελ να είναι έξω από το δρόμο σας, ώστε να μην κινδυνεύετε να χτυπήσετε το κεφάλι σας εάν το ντουλάπι βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

]

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ας μιλήσουμε για τη μεγιστοποίηση του μεγέθους του δωματίου και του οπτικού αντίκτυπου.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε διαθέσιμο ύψος. Εάν δεν μπορείτε να ανεβάσετε το πραγματικό ύψος της οροφής σας, ένας πολύ καλός τρόπος για να εισάγετε μια δραματική αλλά κομψή νότα είναι να ανεβάσετε το ντουλάπι σας μέχρι το ταβάνι. Σχεδιάζοντας απλώς τη γραμμή των ματιών προς τα πάνω, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο να αισθάνεται ψηλότερο και ακόμη μεγαλύτερο από τις πραγματικές του διαστάσεις στο χαρτί.

Σε ένα συμπαγές σπίτι, η χρήση κάθε ίντσας είναι το κλειδί. Εάν φέρνετε τα ντουλάπια σας μέχρι την οροφή, τοποθετήστε ένα ενσωματωμένο σκαλοπάτι σε ένα από τα κάτω ντουλάπια σας. Το SPACE STEP της Blum, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να φτάσετε σε κάθε περιοχή, μέχρι την οροφή, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά τα συχνά ξεχασμένα επάνω ράφια των ντουλαπιών τοίχου σας. Εάν έχετε παιδιά, το βήμα θα τα βοηθήσει επίσης να φτάσουν στον πάγκο εργασίας, ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε εύκολα και με ασφάλεια με τα μικρά σας.

Για μια κομψή και διαχρονική εμφάνιση, ντύστε το backsplash με την ίδια πέτρα/υλικό με τον πάγκο. Αυτός είναι επίσης ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε οπτικά το ύψος του δωματίου.

 

ΣΥΣΚΕΥΕΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΣ

Οι συσκευές μπορούν να κάνουν την αισθητική της κουζίνας σας να αισθάνεται ανισόρροπη και μπορεί να είναι επιβλητικές στο δωμάτιο εάν δεν ενσωματωθούν στο σχέδιό σας από την αρχή. Πώς να το αποφύγετε αυτό;

Για τον ουσιαστικά κομψό σχεδιασμό, βεβαιωθείτε ότι οι κύριες συσκευές σας είναι όσο το δυνατόν πιο κρυφές και ενσωματωμένες στο θέμα και την παλέτα χρωμάτων σας.

Εάν μπορείτε, χρησιμοποιήστε την ίδια μάρκα για όλες τις μεγάλες συσκευές έτσι ώστε να ταιριάζουν, ειδικά όταν είναι τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη.

Εάν θέλετε ένα κομψό και καθαρό θέμα, το ενσωματωμένο ψυγείο/καταψύκτη και πλυντήριο πιάτων είναι απαραίτητο.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε μια αίσθηση περιποίησης στον πάγκο εργασίας σας, δημιουργήστε ένα σταθμό για τσάι και καφέ. Κρύψτε την τοστιέρα και τον βραστήρα σας σε μια στοίβα σε ένα ντουλάπι. Συνδυάστε το με ένα άνοιγμα ανύψωσης, επιτρέποντας στο ντουλάπι να παραμένει ανοιχτό χωρίς να προκαλείται κανένα εμπόδιο στον πάγκο εργασίας σας.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: προσθέστε ένα μικρό ράφι πάνω από αυτές τις συσκευές για να διατηρήσετε τα φακελάκια τσαγιού και τον αλεσμένο καφέ σας σε κοντινή απόσταση.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Εγκαταστήστε σημεία τροφοδοσίας στο πίσω μέρος του ντουλαπιού, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τις συσκευές συνδεδεμένες στην πρίζα και έτοιμες για χρήση αμέσως.

Αυτή είναι μια δοκιμή ορισμένων από τις πτυχές του σχεδιασμού που θα συζητήσουμε μαζί σας όταν κάνετε κράτηση για μια διαβούλευση μαζί μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το πώς εργαζόμαστε και ποια είναι συνήθως τα επόμενα βήματα μετά την αρχική διαβούλευση, μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου.