Blog

Ένας οδηγός για την επιλογή του τέλειου ντουλαπιού κουζίνας

Ένας οδηγός για την επιλογή του τέλειου ντουλαπιού κουζίνας

 

Η επιλογή των τέλειων ντουλαπιών κουζίνας είναι μια συναρπαστική αλλά συχνά τρομακτική εργασία.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη λειτουργικότητα, την μοναδικότητα της κουζίνας σας και την αισθητική για αρχή. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα ντουλάπια στοκ είναι άμεσα διαθέσιμα, προκατασκευασμένες μονάδες κατάλληλες για κάθε ιδιοκτήτη κουζίνας που επιθυμεί μια γρήγορη λύση.

Για όσους στοχεύουν να δώσουν στην κουζίνα τους μια προσαρμοσμένη εμφάνιση, η επιλογή customised ντουλαπιών, τα οποία επιτρέπουν μικρές τροποποιήσεις από τα τυπικά μεγέθη στοκ θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ας αναλύσουμε ορισμένους βασικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα ιδανικά ντουλάπια κουζίνας σας.

 

Πώς να επιλέξετε υλικό ντουλαπιών

 Όταν πρόκειται για την επιλογή νέων ντουλαπιών για το ντουλάπι της κουζίνας σας, τα υλικά που χρησιμοποιούνται παίζουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της μακροζωίας, του στυλ και της τιμής του ντουλαπιού.

Η δημοφιλής επιλογή μεταξύ των σύγχρονων κουζινών είναι το MFC, συντομογραφία του μοριοσανίδας με όψη μελαμίνης. Προερχόμενο από ανακυκλωμένα υλικά, το MFC είναι αγαπητό για την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την ανώτερη σταθερότητά του σε σύγκριση με άλλα υλικά.

Από την άλλη πλευρά, η ινοσανίδα μέσης πυκνότητας (MDF) προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ κόστους και ανθεκτικότητας, αλλά τείνει να υποκύψει στο πρήξιμο όταν εκτίθεται στην υγρασία.

MFC: Eco-friendly, very stable, cost-effective

MDF: Durable, Affordable

Ξύλο: High-end look, durable but Can swell and move due to high moisture and temperature fluctuations, expensive 

 

Ένα φάσμα χρωμάτων ντουλαπιών για να διαλέξετε 

Η επιλογή χρώματος για τα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορεί να αλλάξει δραματικά την εμφάνιση της κουζίνας σας.

Τα ουδέτερα, ανοιχτά χρώματα όπως το ανοιχτό γκρι και το αλάβαστρο μπορούν να δώσουν μια φρέσκια και ευάερη αίσθηση στην κουζίνα σας, ενώ τα έντονα, πιο σκούρα χρώματα όπως ο γραφίτης και η καρυδιά μπορούν να προσθέσουν δραματικότητα και κομψότητα.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό ανοιχτότερων και πιο σκούρων χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια μοναδική αντίθεση στο σχέδιο της κουζίνας σας. Να θυμάστε πάντα ότι τα χρώματα του ντουλαπιού της κουζίνας σας πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τη συνολική αισθητική του εσωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού σας. 

 

 Τέλεια σχέδια για μικρές κουζίνες

Η τοποθέτηση των σωστών ντουλαπιών σε μια μικρότερη κουζίνα μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι ντουλαπιών εξυπηρετούν καλύτερα αυτούς τους μικρούς χώρους.

Τα επάνω ντουλάπια σε συνδυασμό με ψηλές μονάδες μπορούν να επωφεληθούν από τον κατακόρυφο χώρο, παρέχοντας περισσότερο χώρο αποθήκευσης χωρίς να διακυβεύεται ο χώρος του δαπέδου.

Τα ντουλάπια βάσης με πολλαπλές συρταριέρες μεγιστοποιούν την αποθήκευση και τη λειτουργικότητα, ενώ οι μονάδες στέγασης της συσκευής μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό και την απομάκρυνση της επιφάνειας της κουζίνας.

Αναζητήστε μοντέρνα σχέδια που αντανακλούν το φως, όπως ντουλάπια από gloss ή γυάλινες πόρτες, για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

 

Μεγιστοποίηση του χώρου σε μια μεγάλη κουζίνα 

Σε πλήρη αντίθεση, οι μεγαλύτερες κουζίνες προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία όταν πρόκειται για την επιλογή των σωστών ντουλαπιών κουζίνας. Από το παραδοσιακό έως το μοντέρνο design, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Οι μεγάλες κουζίνες μπορούν να φιλοξενήσουν μια νησίδα με χαμηλότερα ντουλάπια για πρόσθετο χώρο αποθήκευσης και επιφάνειας.

Οι μεγαλύτερες κουζίνες προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να εγκαταστήσετε ντουλάπια ματ ή να επιλέξετε τα πιο περίτεχνα στυλ όπως ντουλάπια σέικερ χωρίς να αισθάνεται η κουζίνα γεμάτη.

Πάντα να λαμβάνετε υπόψη την πρακτικότητα και την ανάγκη αποθήκευσης, ενώ επιθυμείτε να έχετε μια μεγάλη κουζίνα για να εργαστείτε.

Είτε ονειρεύεστε κομψά ντουλάπια χωρίς πλαίσιο για το μοντέρνο σας καταφύγιο είτε πάντα σας άρεσε η πολυπλοκότητα των ντουλαπιών σέικερ για την παραδοσιακή κουζίνα σας, ο οδηγός μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Ελάτε, λοιπόν στην Vlastos kitchen style να κάνουμε μαζί την κουζίνα των ονείρων σας πραγματικότητα!